Contrar a ceea ce ați citit recent, proiectarea site-urilor profesionale nu este moartă. De fapt, designerul de site-uri profesionale este viu și sănătos, iar afacerile înfloresc.

În timp ce mijloacele de informare publică populare precum Mashable.com raportează că inteligența artificială și șabloanele WordPress cu preț redus distrug ocupația proiectării site-urilor profesionale, acestea sunt titluri orientate spre stimularea traficului și a discuțiilor. Revendicările se bazează pe promovare și nu pe fapte reale.

Vă întrebați cum pot fi atât de încrezător în aceste afirmații? E simplu. Suntem oameni și avem nevoie de oameni pentru a contribui la crearea unui mediu în care alți oameni se pot conecta emoțional.

Suntem doar oameni

Internetul conectează oamenii și companiile din întreaga lume, iar utilizarea continuă să crească în fiecare lună, sezon și an. În timp ce utilizarea site-urilor desktop a scăzut, utilizarea generală a internetului în ansamblu continuă să crească la rate uimitoare. Utilizatorii s-au deplasat dincolo de desktop și utilizează tablete și telefoane mobile pentru a-i menține conectați cu lumea.

Și pe măsură ce utilizarea dispozitivului se schimbă și adoptarea internetului crește, conținutul devine mai divers și mai captivant. Internetul lucrurilor conectează oamenii și mașinile și practic tot ce ne înconjoară.

Atâta timp cât oamenii folosesc internetul pentru a găsi bunuri și servicii, proiectarea web profesională va fi o cerință pentru companiile B2B și B2C din întreaga lume. Nu numai că cred acest lucru în inima mea, știu că acest lucru este adevărat, deoarece trăiesc și respir site-uri web în fiecare zi din viața mea.